NANAS KØKKEN

Pandekager uden besvær?!

Kære læser. Velkommen tilbage til bloggen.

Dagens indlæg kommer til at omhandle Arivee’s pandekageform. Jeg har nu brugt formen et par gange og jeg er klar til at fortælle mine skønne læsere om den.

Når jeg bruger pandekageformen varmer jeg den på begge sider inden brug, for at undgå at silikonen bøjer på siderne. Dette lille trick gør en verden til forskel. Jeg sprøjter begge sider af formen med bage spray. Man kan sagtens bruge normalt smør eller margarine men bage spray gør det meget lettere at nå alle hjørner og sider.

Når jeg er lidt doven, bruger jeg en færdig pandekage blanding og tilføjer bare de ingredienser som pakken henviser til. Den dybe kant af formen skal vende ned ad, så man hælder blandingen oven på kanten. Hæld så op til stregen som er markeret på formen. Når blandingen begynder at boble på overfladen, vendes formen på modsatte side. Tag bare fat i de to flapper på siden og vend formen om. Tag derefter en lille teske og pres pandekagerne ud af formen. Fjern bare formen og tilbage har du lækre pandekager i perfekte cirkler og figurer.

Er du, som jeg, rigtig dårlig til at lave runde pandekager, så er denne form perfekt for dig! Et kæmpe plus er hvor let formen er at rengøre! Smid den bare i opvaskemaskinen og så er den klar til brug igen!

 

Jeg håber dette indlæg var til hjælp for jer. God dag til jer alle 😀

Mvh. Nana

blog madlavning

OM MIG

Jeg hedder Nadin men bliver kaldt Nana af venner og familie. Jeg er 20 år gammel og er til hverdag universitetsstuderende på Århus universitet. Når jeg ikke stresser over alt hvad en universitetsstuderende normalt stresser over, så nyder jeg at afstresse med bagning, madlavning og afprøvning af køkkengadgets. Har du lyst til at følge med i mit eventyr i køkkenet så er du velkommen til at læse med!

Se tidligere blogindlæg som andre syntes godt om fra Nanas Køkken

NEM OG LÆKKER ASPARGESSUPPE

Kære læser

Nu hvor vejrudsigten begynder at hælde til den varmere side har jeg det seneste stykke tid lavet en lækker og let asparges suppe som kan holde mig hen til vejret bliver lidt varmere.

Den er superlet og tager overraskende kort tid at lave. Ingredienslisten består af få ingredienser som kun føjer til rettens simplicitet! Denne suppe kan sagtens laves på forhånd nogle timer inden servering. Med nedenstående mængder kan du lave suppe til 4 personer.
Ingredienser:
Grønne asparges: 2 bundter
Grøntsags bouillon: 1 rubrik
Klar bouillon: 1 rubrik
Minimælk: 2 dl.
Vand: 1 L
Rapsolie
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Skær først ca. 3 centimeter af enden af aspargeserne. Skær herefter aspargeshovederne af og vend dem i rapsolie og lidt salt. Placer hovederne i kogende vand og giv dem et par minutter til at koge op. Hæld herefter vandet fra og læg otte aspargeshoveder til side til garniture.

Kog herefter 1 liter vand op og smid herefter de to bouillonrubrikker i.

Skær asparges i stykker og hæld over i gryden med bouillon. Kombinationen af grøntsags – og klar bouillon giver lidt til smagen. Tilføj også de resterende aspargeshoveder bortset fra de otte hoveder som blev tilsidesat til garniture. Lad hele blandingen koge i ca. 10 minutter.

Tag suppen af varmen og tilføj nu de 2 dl mælk. Blend nu suppen med en stav blender til asparges er fuldstændig blendet. Smag til med salt og peber.
Anret til sidst suppen med resterende aspargeshoveder og eventuelt lunt brød.

Denne suppe har gjort det superlet at få en lækker hjemmelavet asparges suppe hvor man ved hvad suppen indeholder. En let suppe som kan varme kroppen lidt op i det danske vejr.

Jeg håber i alle kan bruge opskriften, og hvis i gør er i velkomne til at poste billeder på diverse sociale medier med taggene #nanaskøkken og #arivee

Mvh. Nana

 

NYTÅRS DESSERT

Kære læser

Nu hvor det nye år nærmer sig, synes jeg, at vi skal afslutte 2017 med et brag og en lækker dessert. Hjemme hos mig består desserten på nytårsmenuen af en lækker chokolademousse med hjemmelavet nøddekrokant og friske bær.

Den er nem at lave, kræver ikke meget tid og kan sagtens laves dagen inden den skal nydes.

Til chokolademoussen (4 prs.) skal der bruges:
200 g chokolade – gerne med en høj kakao procent
4 pasteuriseret æggeblommer
3,25 pasteuriseret æggehvider
75 g sukker

Først hakkede jeg chokoladen i mindre stykker og anbragte dem i en skål som kan klare en tur i mikroovnen. Herefter smeltede jeg chokoladen i mikroovnen i 30 sekunders intervaller, til chokoladen var smeltet. Herefter blev chokoladen lagt til side for at køle lidt ned. Mens chokoladen kølede ned, tilføjede jeg sukker og æggeblommer i en skål, hvor de blev pisket til de var lyse og luftige. Dette 

tog ca. 5 minutter med en håndmikser. Herefter foldede jeg den smeltede chokolade i sukkerblandingen. Æggehviderne blev herefter pisket til de var lette og luftige hvorefter de blev foldet i chokoladeblandingen. Men forsigtigt! Pas på med at du overpiske blandingen hvis du gerne vil have en luftig chokolademousse. Den endelige blanding kom herefter i en almindelig frysepose med et afklippet hjørne. Blandingen blev fordelt ud i glassene og kom på køl. Lad den køle i minimum 2-3 timer og gerne natten over.

Mens chokolademoussen var på køl, lavede jeg nøddekrokanten. Til nøddekrokanten skal du bruge:
100 g mandler (eller andre nødder af eget valg)
200 g sukker
En knivspids salt

Først hakkede jeg mandlerne groft. Det gør ikke noget med store stykker. Herefter karamelliserede jeg sukkeret på en pande, til det var gyldenbrunt. Efter sukkeret fik en gylden farve, tilføjede jeg mandlerne og hældte derefter blandingen ud på en bradepande med bagepapir. Herefter lod jeg krokanten stå i ca. 1 time før jeg knækkede den op i mindre stykker.

Før servering tilføjede jeg jordbær og blåbær på toppen af moussen. Jeg afsluttede med at pynte med et stykke nøddekrokant. Denne dessert er superlet at lave, men kan alligevel imponere dine gæster! Herudover er det dejligt at den kan laves på forhånd og sættes på køl, så man kan lette stresset på selve dagen.

Jeg håber, at opskriften er nyttig for jer, og jeg ønsker jer et rigtig godt nytår!

Mvh. Nana

HYGGELIG JULESTEMNING MED SMÅKAGER OG UDSTIKKERSÆT

Kære læser

Velkommen tilbage til Nanas madblog. Dagens indlæg kommer til at omhandle et fedt udstikkersæt samt en lækker småkage opskrift.

Siden det endelig er blevet december er det på tide at lave lækre småkager med masser af ap
pelsin og kanel. Opskriften lyder på:

300 gram hvedemel
85 gram sukker
300 gram smør
Saften fra én appelsin
Fintrevet skal fra én appelsi
2 spsk. kanel

Først blandede jeg mel og sukker. Smørret blev skåret i små stykker og smuldret ned i melblandingen. Med hænderne æltede jeg blandingen til det blev en dej. Saft og skal fra appelsin samt kanel blev herefter tilføjet hvorefter det hele endnu en gang blev æltet godt sammen. Dejen fik lov til at hvile i en times tid i køleskabet. Herefter forvarmede jeg oven til 200 C° på varmluft. På en ren overflade rullede jeg dejen ud, hvorefter jeg brugte mit udstikkersæt til at udstikke de former og bogstaver som jeg ønskede. Småkagerne blev fordelt ud på en bradepande hvorefter de fik ca. 10-12 minutter i ovnen. Jeg gav dem lidt tid til at køle ned, hvorefter de så var klar til at nydes med et koldt glas mælk ved siden af!

Disse småkager er super lækre og nemme at lave. Kanelen giver dem julesmagen, hvor appelsinen giver dem en friskhed så de ikke bliver for tunge. Udstikkersættet er super fint, og er en perfekt måde at personliggøre småkagerne på til børnene (og de voksne) i hjemmet. Det er en super fed og unik måde hvorpå man f.eks. kan lave ’bordkort’ på tallerknerne til julefrokosten eller til julemiddagen. Udstikkersættet kan også bruget til grøntsagerne i salaten eller til frugten i frugtsalaten for at gøre den lidt sjovere at spise.

Jeg håber denne opskrift bliver nyttig til julens hygge i hjemmet. Jeg håber, at i nød at læse denne uges indlæg!

Mvh. Nana

MIN FØRSTE OPLEVELSE MED DEN FLEKSIBLE KAGEFORM

Velkommen til bloggen! Denne blog kommer til at omhandle fede køkkengadgets, lækre opskrifter, anmeldelser af køkkengadgets og meget mere.

I anledning af bloggens allerførste indlæg har jeg testet denne silikone kageform. Jeg har døbt kageformen ’Den mest alsidige kageform’. Jeg har hidtil kun brugt kageformen til klassisk kagebagning. Jeg synes dog, at formen skulle testes på en anden måde. Jeg valgte nemlig at bruge formen til en madret i stedet for en dessert som den traditionelt bruges til. Derudover syntes jeg det kunne være spændende at se hvordan formen ville præstere som en individuel form, frem for én stor form

Jeg opstillede formene på en bradepande med bagepapir under. Eftersom hvert sæt af kageformene indeholder 4 individuelle silikone sider, brugte jeg i alt 7,5 sæt af kageformene. Man kan sagtens bruge færre forme, og lave dem over flere gange. Det afhænger helt af éns præferencer og hvor mange personer man skal lave mad til.

 

Dagens ret lød på en trifli bestående af ét lag kartoffelmos, ét lag oksekødsblanding, ét lag kartoffelmos mere og sidst blev nogle af dem drysset med cheddarost på toppen.

Jeg fordelte lagene i formene, mens de stod på bradepanden. Formene var ekstremt stabile, og ikke én lukning gik op mens jeg arbejdede med dem. Formene var også tætte så de lækkede slet ikke, selvom kartoffelmosen var lidt tynd.

Efter en tur i ovnen, fik de lov til at køle ned og til at sætte sig før jeg fjernede formene.

Formene blev fjernet og triflien stod simpelhent så flot. Den havde en super fin form og stod stabilt selv uden støtte fra formen.

Jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket over formene. Jeg havde slet ikke tænkt over at bruge dem individuelt, men det var helt klart en succes. Mit næste projekt med formene vil være at bruge dem som muffinforme. Det bliver spændende at se hvordan de præsterer med en mere flydende dej.

Jeg håber, at mit første indlæg har været spændende at følge med i. Jeg glæder mig som et lille barn til at lave en masse lækre opskrifter og anmeldelser af fede gadgets. Tak fordi du fulgte med!

Kærlig hilsen, Nana