LINDAS KØKKEN

Pandekager uden besvær?!

Kære læser. Velkommen tilbage til bloggen.

Dagens indlæg kommer til at omhandle Arivee’s pandekageform. Jeg har nu brugt formen et par gange og jeg er klar til at fortælle mine skønne læsere om den.

Når jeg bruger pandekageformen varmer jeg den på begge sider inden brug, for at undgå at silikonen bøjer på siderne. Dette lille trick gør en verden til forskel. Jeg sprøjter begge sider af formen med bage spray. Man kan sagtens bruge normalt smør eller margarine men bage spray gør det meget lettere at nå alle hjørner og sider.

Når jeg er lidt doven, bruger jeg en færdig pandekage blanding og tilføjer bare de ingredienser som pakken henviser til. Den dybe kant af formen skal vende ned ad, så man hælder blandingen oven på kanten. Hæld så op til stregen som er markeret på formen. Når blandingen begynder at boble på overfladen, vendes formen på modsatte side. Tag bare fat i de to flapper på siden og vend formen om. Tag derefter en lille teske og pres pandekagerne ud af formen. Fjern bare formen og tilbage har du lækre pandekager i perfekte cirkler og figurer.

Er du, som jeg, rigtig dårlig til at lave runde pandekager, så er denne form perfekt for dig! Et kæmpe plus er hvor let formen er at rengøre! Smid den bare i opvaskemaskinen og så er den klar til brug igen!

 

Jeg håber dette indlæg var til hjælp for jer. God dag til jer alle 😀

Mvh. Linda

LindaCV

OM MIG

Jeg hedder Linda. I min fritid nyder jeg at afstresse med bagning, madlavning og afprøvning af køkkengadgets. Har du lyst til at følge med i mit eventyr i køkkenet så er du velkommen til at læse med!

Se tidligere blogindlæg som andre syntes godt om fra Lindas Køkken

NEM OG LÆKKER ASPARGESSUPPE

Kære læser

Nu hvor vejrudsigten begynder at hælde til den varmere side har jeg det seneste stykke tid lavet en lækker og let asparges suppe som kan holde mig hen til vejret bliver lidt varmere.

Den er superlet og tager overraskende kort tid at lave. Ingredienslisten består af få ingredienser som kun føjer til rettens simplicitet! Denne suppe kan sagtens laves på forhånd nogle timer inden servering. Med nedenstående mængder kan du lave suppe til 4 personer.
Ingredienser:
Grønne asparges: 2 bundter
Grøntsags bouillon: 1 rubrik
Klar bouillon: 1 rubrik
Minimælk: 2 dl.
Vand: 1 L
Rapsolie
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Skær først ca. 3 centimeter af enden af aspargeserne. Skær herefter aspargeshovederne af og vend dem i rapsolie og lidt salt. Placer hovederne i kogende vand og giv dem et par minutter til at koge op. Hæld herefter vandet fra og læg otte aspargeshoveder til side til garniture.

Kog herefter 1 liter vand op og smid herefter de to bouillonrubrikker i.

Skær asparges i stykker og hæld over i gryden med bouillon. Kombinationen af grøntsags – og klar bouillon giver lidt til smagen. Tilføj også de resterende aspargeshoveder bortset fra de otte hoveder som blev tilsidesat til garniture. Lad hele blandingen koge i ca. 10 minutter.

Tag suppen af varmen og tilføj nu de 2 dl mælk. Blend nu suppen med en stav blender til asparges er fuldstændig blendet. Smag til med salt og peber.
Anret til sidst suppen med resterende aspargeshoveder og eventuelt lunt brød.

Denne suppe har gjort det superlet at få en lækker hjemmelavet asparges suppe hvor man ved hvad suppen indeholder. En let suppe som kan varme kroppen lidt op i det danske vejr.

Jeg håber i alle kan bruge opskriften, og hvis i gør er i velkomne til at poste billeder på diverse sociale medier med tagget #arivee

Mvh. Linda

 

KANELSNEGLE

24 stk.

 • 300 g Hvedemel
 • 100 g smør eller margarine
 • 50 g gær
 • 1 spsk. sukker
 • ½ tsk. salt
 • 1 æg
 • 1 dl mælk

Fyld

 • 100 g smør eller margarine
 • 100 g brun farin
 • 2 tsk. kanel

Pynt

 • 100 g flormelis
 • 1 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde:

 1. Lun mælken og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er glat og ensartet.
 2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
 3. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud til 2 firkanter (ca. 30 x 30 cm). Fordel remoncen over hele fladen og drys med kanel. Rul pladerne sammen til en roulade og skær hver roulade ud i 12 lige store stykker.
 4. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade.
 5. Lad sneglene efterhæve, tildækket og lunt, ca. 20 min., mens ovnen forvarmes.
  1. Pensl med sammenpisket æg.

   Bagetid:

   Ca. 8 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) på ovnens midterste rille. Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.

Her hjælper min datter på 12 år med

at forme sneglene på den smarte

og praktiske bagemåtte fra Arivee

GULERODSKAGE

Antal: 6 personer

150 g Brun Farin

1 dl. Mælk

2 Æg

137 g Hvedemel

1 tsk. Bagepulver

½ tsk. Natron

1 tsk. Kanel

187 g Revet gulerod

 

Ostecremen;

100 g Flødeost, naturel

60 g Smør

90 g Flormelis

 

Fremgangsmåde:

Farin og mælk røres sammen, æggene piskes i ét af gangen, derefter blandes resten af ingredienser i og røres sammen med det reven gulerod.

Hældes i en bradepande 23×33 cm og bages ved 185 grader alm. ovn i ca. 45 min.

Ostecremen: Flødeost, smør, flormelis og vanillesukker røres sammen. Når kagen er kølet af fordeles ostecremen på kagen.

MIN FØRSTE OPLEVELSE MED DEN FLEKSIBLE KAGEFORM

Velkommen til bloggen! Denne blog kommer til at omhandle fede køkkengadgets, lækre opskrifter, anmeldelser af køkkengadgets og meget mere.

I anledning af bloggens allerførste indlæg har jeg testet denne silikone kageform. Jeg har døbt kageformen ’Den mest alsidige kageform’. Jeg har hidtil kun brugt kageformen til klassisk kagebagning. Jeg synes dog, at formen skulle testes på en anden måde. Jeg valgte nemlig at bruge formen til en madret i stedet for en dessert som den traditionelt bruges til. Derudover syntes jeg det kunne være spændende at se hvordan formen ville præstere som en individuel form, frem for én stor form

Jeg opstillede formene på en bradepande med bagepapir under. Eftersom hvert sæt af kageformene indeholder 4 individuelle silikone sider, brugte jeg i alt 7,5 sæt af kageformene. Man kan sagtens bruge færre forme, og lave dem over flere gange. Det afhænger helt af éns præferencer og hvor mange personer man skal lave mad til.

 

Dagens ret lød på en trifli bestående af ét lag kartoffelmos, ét lag oksekødsblanding, ét lag kartoffelmos mere og sidst blev nogle af dem drysset med cheddarost på toppen.

Jeg fordelte lagene i formene, mens de stod på bradepanden. Formene var ekstremt stabile, og ikke én lukning gik op mens jeg arbejdede med dem. Formene var også tætte så de lækkede slet ikke, selvom kartoffelmosen var lidt tynd.

Efter en tur i ovnen, fik de lov til at køle ned og til at sætte sig før jeg fjernede formene.

Formene blev fjernet og triflien stod simpelhent så flot. Den havde en super fin form og stod stabilt selv uden støtte fra formen.

Jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket over formene. Jeg havde slet ikke tænkt over at bruge dem individuelt, men det var helt klart en succes. Mit næste projekt med formene vil være at bruge dem som muffinforme. Det bliver spændende at se hvordan de præsterer med en mere flydende dej.

Jeg håber, at mit første indlæg har været spændende at følge med i. Jeg glæder mig som et lille barn til at lave en masse lækre opskrifter og anmeldelser af fede gadgets. Tak fordi du fulgte med!

Kærlig hilsen, Linda